Välkommen Nils!

Nils Källman Örebroporten

Nils Källman började som projektledare på Örebroporten i april. Han kommer närmast från jobbet som projektledare på WSP i Örebro.

 

Varför sökte du jobb på Örebroporten?

– Jag sökte inte, jag blev tillfrågad. I mitt tidigare jobb kom jag flera gånger i kontakt med Örebroporten som konsult, bland annat i planeringen för Kulturkvarteret. Jag gillade att arbeta med Örebroporten – deras projekt och medarbetare – så det var inget svårt val.

 

Vad är din huvudsakliga arbetsuppgift?

– Det handlar om samordning av projekt och samordning mellan projekt. Just nu lägger jag mycket tid på Kulturkvarteret och före detta Riksbankshuset med fokus på verksamheterna i respektive byggnad.

 

Bygget av Kulturkvarteret och planerna att flytta travbanan till Kvinnersta, i anslutning till Kvinnerstagymnasiet, är två stora och aktuella projekt för Örebroporten. Vad har du för tankar kring dem?

– Kulturkvarteret blir ett landmärke och kommer att bidra till både integration och jämställdhet; det kommer att bli en mötesplats för alla. Planerna för Kvinnersta är också spännande, där helheten – travbana och utbildningar – kommer att bli riktigt bra.