Bättre lokaler i bästa läget - för Kumbro

Kumbro Örebroporten Arenahuset

Läget, läget, läget heter det på mäklarlingo.

Det var dock inte anledningen till KumBro:s flytt, de fanns redan på Orvar Bergmarks plats i Eyraområdet.

Men det fanns absolut anledning att flytta när det dök upp ännu bättre lokaler på andra sidan det lilla torget i Arenahuset.

– Förut satt vi med kontorsplatser på tre plan. Det var mycket spring och vi tappade bort de där snabba, spontana mötena där man bara sticker in huvudet och stämmer av någonting, säger Peter Lilja, vd på Kumbro.

– Ja, det ”lilla mötet” är viktigt och i Arenahuset har alla medarbetare som vill fått ett eget kontorsrum, säger Amanda Lagerquist, ekonomiassistent på Kumbro.

KumBro ägs till 80 procent av Örebro kommun och resterande 20 procent ägs av Kumla kommun. Det är ett utvecklingsbolag med tre tydliga verksamhetsområden: att bygga ut fiberanslutning i KumBro Stadsnät AB, att försörja kommunernas energibehov genom KumBro Vind AB och att förvalta och utveckla det 50-procentiga ägarskapet i Biogasbolaget i Mellansverige AB

Ingen klyscha

Verksamheten är stor, men på kontoret jobbar bara ett 15-tal medarbetare – övriga nödvändiga tjänster upphandlas. Att jobba smart och ha nöjda medarbetare är därför mer än en ledarskapsklyscha, det är helt nödvändigt för KumBro.

– Tidigare satt vi i samma fastighet som Örebroporten. Det var jättefina lokaler, verkligen, men problemet var som sagt att vi satt på tre olika plan. Vi hade börjat spana efter nya lokaler i stan, men ville egentligen inte lämna Eyraområdet.

– När Örebroporten köpte Arenahuset, fick vi en förfrågan om vi var intresserade av att flytta in där, säger Peter Lilja.

Fördelarna vägde över

Med tanke på den höga standarden i de befintliga lokalerna, var svaret ändå inte självklart. Men de praktiska fördelarna vägde tungt, dessutom har KumBro fått de nya lokalerna anpassade som de vill och lite av ytskikten uppfräschade.

Flytten gick i april och den förbättrade kapaciteten på ventilation, som Örebroporten fixade i samma veva, kom verkligen till pass under de varma sommarmånaderna.

– Här har vi samma kontorsyta som på förra stället, men det är mer effektivt. Här kan vi växa, om det skulle behövas, säger Amanda Lagerquist.

Att det är en speciell tjusning att jobba på Eyraområdet har även KumBro:s kunder upptäckt.

– Ja, ibland fastnar kunder i köket när de ska hämta kaffe. Där har man fin utsikt över Behrn arena, skrattar Amanda.

Kumbro Örebroporten kontor

Kumbro Örebroporten kontorKumbro Örebroporten kontor