Skön musik i ”Muddas” öron

Conventum Arena

De som besöker Conventum Arena får numera en mycket bättre ljudupplevelse än tidigare. Anledning: nya ljudplattor i taket. 

Vi har fått jättebra förutsättningar att arrangera ännu bättre konserter, säger Fredrik ”Mudda” Johansson, nöjesansvarig på Conventum.

Varje år arrangeras 15-20 konserter i Conventum Arena. Nu kommer de att hålla högre kvalitet ljudmässigt än förr. 
Utvecklingen i arenan är att vi arrangerar fler och fler konserter och därmed tar in mer och mer människor. Det ställer krav på att vi har en miljö som klarar sorlande ljud och högre ljudfrekvenser. Att uppgradera de akustiska förutsättningarna har varit en viktig fråga för oss, säger Fredrik Johansson.

Det är det som nu har skett. Örebroporten har satt upp ljudplattor i taket som gör att akustiken blir bättre. 

Vi är jätteglada för investeringen. Det betyder väldigt mycket för den ljudmässiga upplevelsen i arenan. Vi har nu en mycket bra arena i förhållande till storlek, vilket vi inte hade tidigare, säger Fredrik. För publiken låter det bättre. Och för den som står bakom mixerbordet går det att hantera ljudet bättre än tidigare. 
Det finns nu möjlighet att arbeta med ljudet på ett annat sätt, förutsatt att det står rätt person bakom spakarna, säger Fredrik, som tycker att investeringen också skickar en signal på ett övergripande plan. Det visar att vi tar hand om våra arenor i Örebro. Att vi vill och kan utveckla dem. Och det är viktigt om vi ska fortsätta resan att bli en ännu bättre evenemangsstad på sikt.