”Jättebra arena med ett underlag som är anpassat till vårt klimat”

KiF örebro

Ända sedan KIF Örebro gick upp i Damallsvenskan 2003 har laget spelat på Behrn Arena. 
– En fantastisk anläggning, och den enda i Sverige där det spelas både allsvensk dam- och herrfotboll, säger Charlotta Nordenberg, ordförande i KIF Örebro DFF.

Charlotta Nordenberg har varit föreningens ordförande i fem år och på nära håll upplevt hur klubben tagit det sista klivet upp i den översta eliten. 2014 gjorde laget en rekordsäsong, slutade tvåa i damallsvenskan och spelade därmed till sig en plats i årets Women’s Champions League. Bra träningsmöjligheter på en bra arena är en anledning till framgångarna. 
– Vi trivs väldigt bra på Behrn Arena. Den är funktionell och jättebra på alla sätt och vis. Våra motståndare blir imponerade när de kommer hit, båda av arenan som sådan och av storleken på planen. 
Det pratas ofta om konstgräsets vara eller inte vara och om kvaliteten på konstgräset i Sverige. Hur är det på Behrn Arena?
– Kvaliteten är bra. Vi har äntligen fått ett gräs som är anpassat till det nordiska klimatet, säger Charlotta och betonar samarbetet med Örebroporten och Örebro SK. – Vi jobbar bra tillsammans och har påbörjat ett samtal om en samsyn på hur arenan bör utvecklas. En önskan är att det görs en översyn av reklamytorna. Där vill vi i framtiden ha LED-skärmar som ger en helt annan flexibilitet än dagens endimensionella skärmar.
Liksom många andra aktiva och besökare framhåller Charlotta Eyrafältet där alla arenor för de stora idrotterna ligger.
– Att de ligger så nära centrum är unikt i Sverige. Det är ett bevis för att Örebro är en av Sveriges främsta idrottsstäder inte bara när det gäller sportsliga framgångar, utan även när det gäller tillgängligheten till arenorna.