KIF Örebro: Livesändningar försupportrarna

KIF Örebro såg fram emot ett nytt publikrekord 2020.

De tomma läktarna på grund av pandemin ersattes istället med en ökad digital närvaro.

– Våra livesändningar med a-laget på Instagram hade i snitt 1 500 tittare. På så sätt tappade vi inte relationen till våra supportrar, säger Fredrik Stengarn, ordförande i KIF Örebro.

Skuggan av pandemin vilar tungt över elitidrotten. Ekonomin har drabbats hårt, även om just KIF Örebro ”rett ut det”, enligt Stengarn. Det har skett med olika stöd från bland andra staten, Riksidrottsförbundet, Öbo och Örebroporten.

– Vi har haft flera privata välgörare som enskilt stöttat klubben med tiotusentals kronor när det var som tuffast. Det värmer verkligen!

Sportsligt gick det bra för KIF som slutade sjua i damallsvenskan. Stödet från publiken saknades dock hela året.

Varje torsdag

– En period fick vi ta in 50 personer på matcherna, men under hösten blev det ju helt stängt. Jag tycker ändå att vi lyckades behålla relationen till supportrarna med en ökad digital närvaro, säger Fredrik Stengarn.

Varje torsdag under säsongen livesändes inslag under och efter a-lagets träningar. Intervjuer med spelarna blandades med att de svarade på frågor som skickats in. På Instagram lades även korta filmer med KIF-stjärnornas bästa träningstips, mest riktat till de unga supportrarna.

– Vi körde även digital upptaktsträff, en för våra partners och en för allmänheten. Vi har verkligen försökt göra det bästa av den här tuffa perioden.