Rekordår för Conventum

Conventum Örebroporten

Nya bron skapar nya möjligheter

Broar symboliserar överbryggade problem, nya möjligheter och överhuvudtaget positiva värden

Den nya bron mellan Conventum Arena och Conventum Kongress är inget undantag.

– Redan i januari, när bron stod klar, fick vi en stor kund som vi med största sannolikhet inte fått utan bron, säger Anders Karlsson, platschef på Conventum.

Det var en bra början på 2020 efter ett rekordår för Conventum. När 2019 sammanfattades skrevs besökssiffran till cirka 250 000 gäster, vilket är 25 procent högre än ett normalår.

– Vi fick några möten till och några konferenser till. Vi befäste vår position som ett mycket attraktivt alternativ för nationella möten, säger Anders Karlsson och pekar bland annat på det faktum att fyra politiska partier – socialdemokraterna, sverigedemokraterna, kristdemokraterna och miljöpartiet – valde Conventum för sina kongresser förra året.

Förklaringarna är många: Örebros logistiska läge med goda kommunikationer, Conventums centrala läge i staden och närheten till hotell är de viktigaste. Den nya 55 meter långa glasade bron mellan arenan och kongressen ska dock inte underskattas. Plötsligt kan gäster röra sig inom hela anläggningen, utan att behöva gå ut.

– Det blir enklare logistik och skalskyddet för anläggningen blir bättre. En viktig detalj är att vi kan utnyttja båda garderoberna, arenans och kongressens, för samma arrangemang.

Positiv trend

Det är lätt för den oinvigde att tro att Conventum med de nya rekordsiffrorna etablerat sig på en högre nivå. Nej, i mötesbranschen är det som inom idrotten: man är aldrig bättre än den senaste matchen.

Däremot kan man säga att Conventum har en mycket positiv trend och att man jobbar hårt för att behålla sin position i mötes- och event-Sverige. Under 2020 ska Örebroporten utveckla arenan med ett nytt entrésolplan som med en mobil läktare skapar plats för ytterligare 400 sittande gäster.

Fler platser

– Då får vi totalt plats för 3 500 sittande gäster. De där sista 400 platserna betyder mycket för lönsamheten och våra möjligheter att locka exempelvis stora artister på turné, säger Anders Karlsson.

Under 2020 kommer, eller har kommit, artister som Miriam Bryant, Petter, Pernilla Wahlgren, Arvingarna och Molly Sandén. Fler intressanta artister är på gång, lovar Anders Karlsson och påminner om hur det var före Conventum.

– Då kallades Örebro för Sibirien i nöjeskretsar, skrattar han.

– Det var en i det närmaste okänd plats på nöjeskartan och det fanns nästan ingenstans att uppträda.