Örebroporten stärker expansiva Norrcity

Örebroporten stärker expansiva Norrcity

Ny totalrenovering på gång

-Örebroporten stärker expansiva norrcity

Kexen Östra, med bara några minuters promenad till resecentrum, ska genomgå en total make over. Byggnaden kommer att rustas upp till moderna kontor och stå färdigt våren 2026.

-Vårt uppdrag är att stärka och utveckla Örebro. Genom att totalrenovera Kexen Östra stärker vi området mellan resecentrum och Svampen med ett modernt kontor. Och framför allt driver vi nu detaljplanearbete för att skapa ytterligare tre exploateringsmöjligheter inom fastigheterna Kexfabriken 1, 2 och 3. Vi undersöker förutsättningarna för privata aktörer att fortsätta bygga både bostäder och kontor i området. Det kommer att skapa fler arbetstillfällen framåt, säger Jeanette Berggren, vd på Örebroporten.

- Fastigheten är ursprungligen från 1955, som ett led i vårt hållbarhetsarbete väljer vi här att återanvända befintlig betongstomme för att minska byggnadens klimatavtryck. Då sparar vi ca 25 % av investeringen jämfört med att bygga ett nytt kontor, säger Mattias Waller, projektutvecklingschef på Örebroporten.

Och hyresgästen är redan klar. Det blir Skatteverket som flyttar in i Kexen Östra i våren 2026. Även Kexen Västra är fullt uthyrt, SCB har redan flyttat in och i januari 2025 kommer Flex Applications att flytta in på det översta våningsplanet.

-Örebro växer och vi har ett ansvar att utveckla vårt bestånd och vara med och komplettera lokalhyresmarknaden. Efterfrågan på moderna stationsnära kontor är stark. Örebro behöver kunna erbjuda många valmöjligheter för företag och offentliga verksamheter som behöver lokaler som både är säkra och anpassade för framtidens arbetssätt, säger David Nordvall, hyres- och fastighetschef på Örebroporten.

 

Kontakta oss gärna för mer information:

Jeanette Berggren, vd Örebroporten Fastigheter, 070-668 69 62

David Nordvall, hyres- och fastighetschef på Örebroporten Fastigheter, 070-548 11 93

Mattias Waller, projektutvecklingschef på Örebroporten Fastigheter, 070-254 24 16

Örebroporten Kexfabriken fasad

Örebroporten Kexfabriken burspråk