GUAB har sålt kontorsbyggrätt till Castellum

Källeruds Park Örebro GUAB Castellum

Gustavsviks Utvecklingsbolag har sålt byggrätt till Castellum. Byggrätten avser 3 742 kvm BTA kontor i Källeruds Park vid Gustavsvik.

  • Vi har haft flera intressenter som jobbat med projektet de senaste åren, främst Södra Vattentornet i Örebro AB. Till slut blev det Castellum som fick bli genomförare av projektet. Kontoret som redan har börjat byggas uppförs som en trekantig trevåningsbyggnad i en fin miljö i stadsnära läge. Det kommande kontoret bidrar till fler verksamheter i Gustavsviksområdet säger Jeanette Berggren, styrelseordförande i GUAB.
  • Vi har mötts av stort intresse, inte minst med anledning av vårt erbjudande med tillgång till utomhusarbetsplatser på takterassen. Vi har signerat avtal med Structor, Atea och Jämtkraft. Det finns ännu plats för några till att hyra här, säger Hans Hjalmarsson, projektutvecklare på Castellum.

Fakta/bakgrund

GUAB har sedan 2013 förmedlat byggrätter av kommunal mark som lett till byggnation av 700 lägenheter, 7100 kvm kontor och ett p-hus med 270 platser i Gustavsviksområdet.

Mer info            

Jeanette Berggren, styrelseordförande Gustavsviks Utvecklingsbolag AB, jeanette.berggren@orebroporten.se 070-668 69 62

Hans Hjalmarsson, projektutvecklare Castellum, hans.hjalmarsson@castellum.se 019-27 65 04