Ny befattning: CAD/BIM-ansvarig

Jesper Hedlund Örebroporten

Välkommen Jesper!

Jesper Hedlund är sedan april anställd som CAD/BIM-ansvarig på Örebroporten. Han kommer närmast från jobbet som arbetsledare i produktionen hos NCC.

 

Varför sökte du jobb på Örebroporten?

– Jag ville komma vidare och utvecklas i arbetet. När jag pluggade till byggnadsingenjör vid universitetet så kom jag i kontakt med Örebroporten. Mitt examensarbete handlade om Kulturkvarteret – hur BIM kan appliceras på Kulturkvarteret – och därför är det extra roligt att jag får jobba med just det.

 

Vad är din huvudsakliga arbetsuppgift?

– Att skapa digitala ”tvillingar” för våra fysiska byggnader, både kommande och befintliga. Tanken är att 3D-tekniken ska följa hela fastighetens liv, alltså även när det är färdigt och förvaltas. Det blir både billigare och effektivare. Så här i början blir det lite extraarbete, eftersom ”dumma” byggnader måste digitaliseras i efterhand.

 

Bygget av Kulturkvarteret och planerna att flytta travbanan till Kvinnersta, i anslutning till Kvinnerstagymnasiet, är två stora och aktuella projekt för Örebroporten. Vad har du för tankar kring dem?

– Örebro är en stor stad och där kommer Kulturkvarteret att ha sin givna plats. Även flytten av travbanan till Kvinnersta är en naturlig utveckling, som kommer att bli ett lyft för både verksamheterna och för staden.