Evenemangskvarteret - Så får gamla stadsbiblioteket fullt liv igen

Evenemangskvarteret Örebroporten

Evenemangskvarteret

- Så får gamla stadsbiblioteket fullt liv igen

Nu är de största etapperna i arbetet med gamla stadsbiblioteket klara. Takterrass, flera nya spännande hyresgäster, kontorshotell och ett stärkt näringsliv är resultatet.

De tomma lokalerna i gamla stadsbiblioteket mitt i Örebro är ett minne blott. Fastigheten Stinsen 20 i Evenemangskvarteret mitt i stan får nytt liv tillsammans med myndigheter, privata aktörer och ett helt nytt coworkingkoncept utformat för framtidens sätt att jobba.

 

  • Det har varit ett stort arbete att hitta hyresgäster som fyller upp huset efter att biblioteket flyttade till Kulturkvarteret. Statens servicecenter har nu fått sällskap i byggnaden av Kriminalvården som bedriver omfattande utbildnings- och rekryteringsverksamhet där. Vi har även byggt en takterrass för att öka attraktionskraften. Och nu öppnar vi upp ännu mer för örebroarna med vår senaste hyresgäst DOSPACE som bedriver coworkingverksamhet, en utveckling av det klassiska kontorshotellet, säger Jeanette Berggren, vd Örebroporten Fastigheter.

 

  • Vi är kräsna, vi etablerar oss bara när det verkligen stämmer. Örebro är en levande stad med ett starkt näringsliv, till det hade Örebroporten ett spännande projekt med en ambitiös vision. Att Örebroporten förstår vår vision och är villiga att bygga utifrån den var också avgörande. Vårt mål är att skapa en dynamisk arbetsplats för både små och stora företag, samtidigt som vi erbjuder givande nätverksmöjligheter för örebroarna. Vi är fast beslutna att stärka vår närvaro i Örebro och koppla samman stadens näringsliv med de andra städer vi finns i säger Niclas Söör, vd DOSPACE.

Det här innebär att de fyra största etapperna i projektet att ställa om byggnaden från stadsbibliotek nu är helt färdiga.

  • Evenemangskvarteret är fullt av liv och vi har bara två ytor kvar att hyra ut. En kontorsyta och en lokal i perfekt läge på gatuplan mot torget. Där hade det passat med till exempel en restaurang eller någon annan publik verksamhet för örebroarna, säger David Nordvall, hyres- och fastighetschef på Örebroporten.

Kontakta oss gärna för mer information

Jeanette Berggren, vd Örebroporten, 070-668 69 62

David Nordvall, hyres- och fastighetschef Örebroporten, 070-548 11 93

Niclas Söör, vd DOSPACE, 070-335 46 40

 

Dospace Evenemangskvarteret ÖrebroDospace Evenemangskvarteret Örebro