Från gamla stadsbiblioteket till nya möjligheter för näringslivet

Evenemangskvarteret Örebroporten

På kort tid har gamla stadsbiblioteket fått nytt liv av Örebroporten och blivit Evenemangskvarteret för örebroarna. Takterrass, flera nya spännande hyresgäster, kontorshotell och ett stärkt näringsliv är resultatet. Och nu kommer ännu en nyhet för Örebros många entreprenörer.

 

  • Nu är det klart att Grant Thornton flyttar in i Evenemangskvarteret. Det känns väldigt kul eftersom de bland annat jobbar med rådgivning till entreprenörsföretag. För oss är det viktigt att bidra med naturliga mötesplatser för näringslivet i Örebro och vi på Örebroporten har skapat moderna kontor med lounger, och en mix av öppna ytor, storrum, konferensrum och tysta rum, säger David Nordvall, Hyres- och Fastighetschef på Örebroporten.

 

Lokalen ligger direkt under takterrassen och kommer att synas ordentligt med nya, större fönster. Här kommer Örebroporten göra plats för Grant Thorntons 65 anställda. Fastigheten Stinsen 20 i Evenemangskvarteret har snabbt fyllts på med bland annat Kriminalvårdens expanderande verksamhet, IT-konsultbolaget Visionite och ett modernt kontorshotell för örebroarna. 

 

  • Vi gillar Örebroportens vision för kvarteret. Tack vare att fastigheten byggs om och uppgraderas totalt får vi möjlighet att vara med och utforma våra nya lokaler helt efter våra behov och moderna arbetssätt. Vi ställer höga krav på till exempel hållbarhet, arbetsmiljö och säkerhet och de kraven får vi uppfyllda i samarbetet med Örebroporten, säger Björn Öhrman, kontorschef på Grant Thornton som tillhandahåller revison, redovisning och rådgivning.

     

  • Evenemangskvarteret är fullt av liv och nu har vi bara en lokal kvar, i perfekt läge på gatuplan mot torget. Där hade det passat med till exempel en restaurang eller någon annan publik verksamhet för örebroarna, säger David Nordvall, hyres- och fastighetschef på Örebroporten.

 

Kontakta oss gärna för mer information:

David Nordvall, hyres- och fastighetschef på Örebroporten, 0705481193

Erik Cederlöf, uthyrningsansvarig på Örebroporten, 0706182654

Björn Öhrman, Grant Thornton, 070619 27 46