Så ska ett sekel av minnen på Behrn Arena firas

Lördag 26 augusti firar Behrn Arena 100 år som Örebros hemmaplan.

Behrn Arena fyller 100 år! Lördag 26 augusti firar vi vår hemmaplan på bästa sätt med fotbollsderby, fri entré, festligheter och historiska ögonblick.

Behrn Arena är inte bara hemmaplan för Örebro SK, KIF Örebro DFF och Black Knights – utan för hela Örebro. Mycket har hänt och många stolta minnen har skapats här sedan invigningen 1923.

Visste du att arenan stått värd för internationella evenemang som fotbolls-VM och Champions League? Det är sant. Men inte bara fotbollsminnen har skapats här. Gymnastikspelen, tennis-SM, konserter och speedway är andra exempel på evenemang som faktiskt också har ägt rum på Eyravallen, som arenan hette fram till år 2005.

Utställning som lyfter Behrn Arenas historia

Du som vill lära dig mer om vår hemmaplans stolta historia kommer få möjlighet att göra det på jubileumsdagen. Örebroporten har förvaltat och utvecklat Behrn Arena sedan 2005 och den senaste förändringen är nya Terrassen. Här, på 4:e våningen, kommer också en del av en ny utställning att invigas på initiativ av Örebroporten, historikern Christer Blohm och SISU.

Alla är välkomna – fri entré

Det blir en dag där vi hyllar vår hemmaplans historia och skapar nya minnen tillsammans. Firandets höjdpunkt blir fotbollsderbyt mellan Örebro SK och Västerås SK som dagen till ära har fri entré för alla. Behrn Arena har idag en kapacitet på 13 072 personer och vi hoppas att så många örebroare som möjligt vill fira dagen tillsammans med oss.

Avspark för matchen mellan Örebro SK och Västerås SK är klockan 15.00. Boka dina biljetter via oskfotboll.se eller hämta ut dem vid arenan på jubileumsdagen. Varmt välkommen!