Conventum arena och kongress binds ihop

Conventum Örebroporten

Nu blir förbindelsen mellan Conventum arena och kongress verklighet.

En cirka 55 meter lång glasad gångtunnel, som skapar nya möjligheter, ska stå klar vintern 2019/2020.

– Vi kommer då att kunna ta ännu fler stora arrangemang, säger Kongrexums regionchef Fredrik Thorsvret.

I förbindelsen mellan Medborgarhuset och Stadsbiblioteket får man en känsla av hur den nya väderskyddade gången mellan Conventum arena och kongress kommer att vara. Både Fredrik Thorsvret och platschef Anders Karlsson är mycket förväntansfulla.

– Med förbindelsen skapar vi en helhet, anläggningen blir sammanhållen och mer praktisk. Att kunna röra sig inomhus i hela anläggningen är en stor fördel. Säkerhetsmässigt blir det också ett lyft, då skalskyddet blir enklare och mer effektivt med möjlighet till en enda entré, säger Anders Karlsson.

Byggstarten är satt till början av 2019, men är lite beroende av ombyggnaden av Fabriksgatan, och ska då kunna vara färdigställd årsskiftet 2019/2020.

Den väderskyddade och slingrande förbindelsen kommer inte bara att bli praktisk, den kommer även att synas på kvällar och nätter under den mörka årstiden.

– Den kommer att ljussättas, så att den kan lysa i en eller flera färger om man önskar. Dessutom kommer man, om det krävs av säkerhetsskäl, att kunna förhindra insyn utifrån, säger Johnny Andersson, projektledare på Örebroporten.